Kaip pasigaminti kanapių arbatą?

Kanapiu arbata pilstoma iš arbatinuko į puodelį

Kanapių arbata, daroma iš kanapių žiedų, lapų ar stiebų ir įgauna vis didesnį populiarumą dėl savo unikalių savybių ir skonio. Verta paminėti, kad kanapių lapuose THC iš viso nėra, o žiedynuose jis yra, bet labai mažas kiekis – iki 0,2 procento, kas atitinka ES ir Lietuvos įstatymų leistinas normas. Toks mažas THC kiekis neturi tiesioginės įtakos apsisvaiginimui, todėl kanapių arbata yra teisėtai parduodama ir vartojama Lietuvoje, yra ne tik malonus, bet ir įdomus pasirinkimas tiems, kurie ieško įvairovės savo kasdieniame arbatų asortimente.

Šiame straipsnyje išsamiai paaiškinsime, kaip pasigaminti arbatos namuose, kokie jos pagrindiniai ingredientai ir kaip ją paruošti, kad šios nuostabios arbatos privalumais galėtumėte mėgautis kiekvieną dieną.

Pagrindiniai ingredientai ir jų paruošimas

Norint pasigaminti skania kanapių arbatą, svarbu rinktis kokybiškas žaliavas. Arbatai galite naudoti:

Arbatos ruošimas žingsnis po žingsnio

  1. Paruoškite kanapes: Dažniausiai pirmenybė teikiama nesmulkintiems žiedams, kurie arbatoje gražiai išsiskleidžia lėtai, leisdami mėgautis kiekvieno žiedo subtilumu,  tiek vizualiai, tiek skonio požiūriu. Kas mėgsta susmulkintas kanapes ir vertina greitą paruošimą, siūlome paruoštus smulkintus kanapių žiedynų arbatos pakelius.
  1. Užvirinkite vandenį: Kanapių arbatai geriausiai tinka  šiltas vanduo, nes karštas vanduo gali sunaikinti kai kurias naudingas medžiagas.
  2. Užpilkite arbatą: Įdėkite paruoštas kanapes į arbatinuką ir užpilkite šiltu vandeniu. Leiskite jai bręsti maždaug 5-10 minučių.
  3. Išfiltruokite: Supilkite arbatą per sietelį, kad atskirtumėte augalines medžiagas.
  4. Mėgaukitės: Jūsų kanapių arbata yra paruošta! Galite ją gerti šiltą arba atšaldytą.

Ką daryti, jei norite stipresnio skonio?

Jei norite į kanapių arbatos skonį įnešti daugiau įvairovės ir skonio, galite padidinti kanapių kiekį ar pailginti jų mirkymo laiką. Taip pat galite eksperimentuoti pridedant įvairių prieskonių, pavyzdžiui, cinamono, imbiero, citrinos žievelės, medaus ar mėtos, kurie puikiai dera su kanapių natūraliu skoniu ir suteiks arbatai įvairiapusiškumą.

Kanapių arbata yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta atrasti naujus arbatos skonius ir mėgautis jų natūralumu. Rinkitės kokybiškas žaliavas ir leiskite sau atrasti šio unikalaus gėrimo subtilybes.

Dažniausiai užduodami klausimai

Ar kanapių arbata gali sukelti priklausomybę?

  • Kanapių arbata neturi psichoaktyviųjų komponentų, todėl ji nekelia priklausomybės grėsmės.

Kiek kartų per dieną galima gerti kanapių arbatą?

  • Kanapių arbatą galima gerti kelis kartus per dieną, atsižvelgiant į jūsų poreikius ir pageidavimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *