Dažnai užduodami klausimai apie aliejų
Kuo skiriasi nerafinuotas ir rafinuotas aliejus?
Nerafinuoti aliejai yra mažiau apdoroti ir todėl išlaiko daugiau natūralių skonių ir maistinių medžiagų. Rafinuoti aliejai yra apdorojami aukštesnėje temperatūroje, tai leidžia juos ilgiau laikyti ir naudoti kepimui aukštoje temperatūroje.
Kuo ypatingas šalto spaudimo aliejus?
Šalto spaudimo aliejus išlaiko daugiau natūralių maistinių medžiagų ir skonių, nes jis gaminamas be aukštos temperatūros.
Kiek laiko gali būti laikomas šalto spaudimo aliejus?
Šalto spaudimo aliejai turi trumpesnį galiojimo laiką nei rafinuoti, nes jie yra minimaliai apdorojami gaminimo procese. Atidarius jį reikia sunaudoti per kelis mėnesius.