Chia pudingas su migdolų pienu
Ingredientai:
-
3 šaukštai chia sėklų
-
250 ml migdolų pieno (be cukraus)
-
1 arbatinis šaukštelis medaus arba klevų sirupo (nebūtina)
-
Vanilės ekstrakto lašas (nebūtina)
Gaminimas:
-
Dubenėlyje sumaišykite chia sėklas su migdolų pienu.
-
Įdėkite medaus ir vanilės ekstrakto, jei norite saldesnio skonio.
-
Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 10 min., tada dar kartą išmaišykite.
-
Uždenkite ir palikite šaldytuve bent 3–4 valandoms (geriausia – per naktį).
-
Patiekite su mėgstamais vaisiais, uogomis ar riešutais.
Papildomi variantai:
-
Su kakava: Įmaišykite 1 šaukštelį kakavos miltelių.
-
Su vaisiais: Patiekite su bananu, mangais ar šviežiomis uogomis.
-
Su jogurtu: Maišykite su augaliniu ar natūraliu jogurtu sodresnei tekstūrai.
Chia pudingas su migdolų pienu ir mangų tyre
Ingredientai:
-
3 šaukštai chia sėklų
-
250 ml migdolų pieno
-
1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo
-
1 prinokęs mangas (arba 100 g mangų tyrės)
Gaminimas:
-
Chia sėklas sumaišykite su migdolų pienu ir klevų sirupu.
-
Gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve per naktį.
-
Mangą sutrinkite trintuvu iki vientisos tyrės.
-
Į stiklinę dėkite sluoksnį chia pudingo, tada mangų tyrę, vėl chia pudingą.
-
Puoškite kokosų drožlėmis ar mėtomis.
Šokoladinis chia pudingas
Ingredientai:
-
3 šaukštai chia sėklų
-
250 ml migdolų pieno
-
1 šaukštas nesaldintos kakavos
-
1 šaukštas medaus arba datulių sirupo
-
Žiupsnelis cinamono (nebūtina)
Gaminimas:
-
Visus ingredientus sumaišykite dubenyje, gerai išplakite šluotele.
-
Palikite 10 min. pastovėti, tada vėl išmaišykite.
-
Uždengus palikite šaldytuve per naktį arba bent 4 val.
-
Patiekite su bananais, riešutais ar trupučiu juodo šokolado.