Kanapinė druska 100 g. – puikus prieskonis Jūsų mėgstamiems patiekalams!
Pagaminta iš kepintų kanapių sėklų ir druskos! Paprasta ir gardu.
Mėgstantiems pasigaminti patiems kanapinę druską, jums reikės kanapių sėklų.
Kaip pasigaminti kanapinę druską namuose?
Kanapinė druska – puikus prieskonis, kuris suteikia patiekalams riešutų skonio ir gausybę maistingųjų medžiagų iš kanapių sėklų. Čia yra keletas receptų idėjų:
1. Kanapinės druskos receptas:
Ingredientai:
- Druska pagal skonį (įprastinė, jūros ar Himalajų druska)
- Kanapių sėklos (nelukštentos)
Paruošimas:
- Paskrudinti kanapių sėklas keptuvėje be aliejaus, pastoviai maišant, kol atsiras nedidelis spragsėjimas.
- Sutrinkite kanapių sėklas, kol gausite smulkesnį mišinį. Trinti galima tiek su elektrine kavamale, tiek su rankine grūstuve.
- Sumaišykite su druska pagal skonį.
- Paruoštą prieskonių mišinį laikykite sandariame indelyje ar maišelyje, atspariam drėgmei ir riebalams.
1. Prieskoninės kanapinės druskos receptas:
Ingredientai:
- Druska pagal skonį (įprastinė, jūros ar Himalajų druska)
- Kanapių sėklos (nelukštentos)
- Džiovintų česnakų milteliai
- Džiovinti svogūnų milteliai
- Malti pipirai
- Džiovintos petražolės, krapai ar bazilikas pagal skonį
Paruošimas:
- Paskrudinti kanapių sėklas keptuvėje be aliejaus, pastoviai maišant, kol atsiras nedidelis spragsėjimas. Tada išimti.
- Sutrinkite kanapių sėklas su elektrine kavamale ar grūstuve, kol gausite norimo rūpumo mišinį.
- Gautą mišinį sumaišykite su druska, česnakų, svogūnų, petražolių milteliais bei pipirais pagal skonį.
- Paruoštą prieskonių mišinį laikykite sandariame indelyje ar maišelyje, atspariam drėgmei ir riebalams.