Moliūgų sėklų miltai receptai

Moliūgų sėklų miltai receptai

Moliūgų sėklų miltai receptai yra puikus pasirinkimas tiek kepiniams, tiek įvairiems patiekalams, suteikiantis riešutinį skonį ir daug naudingų medžiagų. Štai keletas receptų, kuriuos verta išbandyti!


1. Moliūgų sėklų miltų blynai

Pusryčių alternatyva be gliuteno, pilna baltymų ir naudingų riebalų!

Ingredientai:

  • ½ puodelio moliūgų sėklų miltų
  • 2 kiaušiniai
  • ½ puodelio augalinio pieno (pvz., migdolų, avižų)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis medaus arba klevų sirupo
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejus kepimui

Gaminimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
  2. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi.
  3. Kepkite blynus po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksiniai.
  4. Patiekite su šviežiomis uogomis ir natūraliu jogurtu.

2. Baltyminiai batonėliai su moliūgų sėklų miltais

Puikus užkandis prieš treniruotę arba energijos suteikiantis skanėstas!

Ingredientai:

  • 1 puodelis moliūgų sėklų miltų
  • ½ puodelio avižinių dribsnių
  • ½ puodelio riešutų sviesto
  • 3 šaukštai medaus arba datulių sirupo
  • ¼ puodelio saulėgrąžų sėklų
  • ¼ puodelio džiovintų vaisių (spanguolių, razinų)
  • Žiupsnelis cinamono

Gaminimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje.
  2. Masę sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir suspauskite.
  3. Palikite šaldytuve 2 valandoms, tada supjaustykite batonėliais.
  4. Laikykite šaldytuve iki 5 dienų.

3. Moliūgų sėklų duona (be gliuteno)

Soti, maistinga duona, tinkanti tiek pusryčiams, tiek užkandžiams!

Ingredientai:

  • 1 puodelis moliūgų sėklų miltų
  • ½ puodelio migdolų miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis kepimo sodos
  • ½ puodelio natūralaus jogurto
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis kmynų arba moliūgų sėklų pabarstymui

Gaminimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos tešlos.
  2. Supilkite į kepimo formą, pabarstykite moliūgų sėklomis.
  3. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių.
  4. Leiskite atvėsti prieš pjaustant.

4. Moliūgų sėklų miltų sausainiai

Traškūs, lengvai pagaminami sausainiai be kvietinių miltų!

Ingredientai:

  • 1 puodelis moliūgų sėklų miltų
  • ½ puodelio kokosų cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus (lydyto)
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio cinamono
  • ¼ puodelio juodojo šokolado gabaliukų

Gaminimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos tešlos.
  2. Formuokite mažus rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  3. Kepkite 175°C temperatūroje apie 12–15 minučių.
  4. Leiskite atvėsti ir mėgaukitės!

5. Kreminė moliūgų sėklų sriuba su miltais

Sodri, skani ir maistinga sriuba, kuri puikiai tinka vėsiems vakarams!

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai moliūgų sėklų miltų
  • 700 ml daržovių sultinio
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai, šiek tiek muskato riešuto

Gaminimas:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, pakepinkite aliejuje.
  2. Sudėkite supjaustytą moliūgą ir pakepinkite 5 minutes.
  3. Supilkite sultinį ir virkite apie 15 minučių, kol moliūgas suminkštės.
  4. Įberkite moliūgų sėklų miltus, gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
  5. Sutrinkite sriubą blenderiu iki vientisos konsistencijos.
  6. Patiekite su paskrudintomis moliūgų sėklomis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Išvada

Moliūgų sėklų miltai receptai – universalus ingredientas, tinkantis įvairiems patiekalams, nuo blynų iki duonos ar net sriubų. Jie suteikia maistingumo, riešutinio skonio ir padeda praturtinti racioną naudingais baltymais, skaidulomis bei sveikaisiais riebalais. Išbandykite šiuos receptus ir mėgaukitės sveikais patiekalais! 🍽️

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *