Burnočio sėklos receptai

Burnočio sėklos receptai

Burnočio sėklos receptai, tinkantys tiek pusryčiams, tiek pietums ar net desertui. Visi receptai lengvai pagaminami namuose ir tinka sveikai mitybai.

1. Burnočio košė pusryčiams su bananais ir cinamonu

Ingredientai:

  • ½ puodelio burnočio sėklų
  • 1½ puodelio vandens arba augalinio pieno
  • 1 prinokęs bananas
  • ½ šaukštelio cinamono
  • 1 arbat. šaukštelis medaus arba klevų sirupo
  • Žiupsnelis druskos
  • Pasirinktinai: riešutai, chia sėklos, uogos

Paruošimas:

  1. Nuplaukite burnočio sėklas.
  2. Sudėkite į puodą su vandeniu/pienu, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite 20–25 min., kol sėklos suminkštės.
  3. Įmaišykite trintą bananą, cinamoną ir medų.
  4. Patiekite su norimais priedais – riešutais, sėklomis ar uogomis.

2. Burnočio salotos su daržovėmis ir feta

Ingredientai:

  • 1 puodelis virtų burnočio sėklų
  • 1 pomidoras
  • ½ agurko
  • ½ raudonojo svogūno
  • 50 g fetos sūrio
  • 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 arbat. šaukštelis citrinos sulčių
  • Druska, pipirai, žolelės pagal skonį

Paruošimas:

  1. Išvirkite burnočio sėklas ir atvėsinkite.
  2. Supjaustykite daržoves ir sudėkite į dubenį su burnočiu.
  3. Įberkite smulkintą fetą, pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  4. Išmaišykite ir patiekite kaip garnyrą arba lengvus pietus.

3. Burnočio ir daržovių kotletai (veganiški)

Ingredientai:

  • 1 puodelis virtų burnočio sėklų
  • 1 tarkuota morka
  • ½ smulkintos cukinijos
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai avižinių dribsnių
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Visus ingredientus sumaišykite dubenyje. Jei masė per skysta – įdėkite daugiau avižinių dribsnių.
  2. Formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus, kol apskrus.
  3. Patiekite su šviežiomis salotomis ar humusu.

4. Burnočio energijos batonėliai su džiovintais vaisiais

Ingredientai:

  • 1 puodelis burnočio sėklų (išvirtų arba išpūstų)
  • ½ puodelio avižų
  • ¼ puodelio džiovintų spanguolių ar razinų
  • ¼ puodelio riešutų
  • 2 šaukštai medaus arba agavų sirupo
  • 1 valg. šaukštas riešutų sviesto
  • Žiupsnelis cinamono

Paruošimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje.
  2. Mišinį sukrėskite į kvadratinę formą, išklotą kepimo popieriumi.
  3. Suspauskite ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val.
  4. Supjaustykite gabalėliais – sveikas užkandis paruoštas!

5. Burnočio pienas (augalinis gėrimas)

Ingredientai:

  • ½ puodelio burnočio sėklų
  • 2–3 puodeliai vandens
  • 1–2 datulės (be kauliukų)
  • Žiupsnelis druskos
  • Vanilės ekstrakto (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Per naktį mirkykite burnočio sėklas vandenyje.
  2. Nusausinkite, sudėkite į trintuvą kartu su vandeniu, datulėmis ir druska.
  3. Sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Perkoškite per marlę ar smulkų sietelį.
  5. Laikykite šaldytuve iki 3 dienų.

Burnočio sėklos receptai. Daugiau įdomios informacijos, receptų rasite čia

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *