Bolivinė balanda. Receptai

Bolivinė balanda. Receptai

Bolivinė balanda. Receptai

Bolivinė balanda (quinoa) – tai unikalus produktas, vertinamas dėl maistingumo ir universalumo. Ji tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Balandoje gausu baltymų, skaidulų, mineralų ir vitaminų, todėl ji yra puikus pasirinkimas norintiems sveikai maitintis.

1. Balandinė košė su vaisiais

Ingredientai:

  • 1 puodelis bolivinės balandos;
  • 2 puodeliai vandens arba pieno (galima augalinio);
  • Šaukštas medaus arba klevų sirupo;
  • Šviežių ar džiovintų vaisių (bananų, uogų, razinų);
  • Žiupsnelis cinamono.

Paruošimas:

  1. Balandą perplaukite po tekančiu vandeniu.
  2. Virkite vandenyje ar piene, kol grūdai suminkštės (apie 15 min.).
  3. Įmaišykite medų, cinamoną, patiekite su vaisiais.

2. Bolivinės balandos salotos su avokadu ir pomidorais

Ingredientai:

  • 1 puodelis virtos bolivinės balandos;
  • 1 avokadas;
  • 1 sauja vyšninių pomidorų;
  • Šviežių žalumynų (špinatų, rukolos);
  • Alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių padažas;
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų.

Paruošimas:

  1. Paruoštą balandą atvėsinkite.
  2. Supjaustykite avokadą ir pomidorus.
  3. Sumaišykite visus ingredientus, užpilkite padažu.

3. Bolivinės balandos troškinys su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 puodelis bolivinės balandos;
  • 2 morkos;
  • 1 paprika;
  • 1 cukinija;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 šaukštas pomidorų pastos;
  • Prieskoniai pagal skonį (čili, kuminas, bazilikas).

Paruošimas:

  1. Balandą išvirkite ir atidėkite.
  2. Apkepkite smulkintas daržoves ir česnaką.
  3. Įmaišykite pomidorų pastą, pagardinkite prieskoniais.
  4. Sudėkite balandą, viską išmaišykite ir pašildykite.

4. Saldūs bolivinės balandos rutuliukai su riešutais

Ingredientai:

  • 1 puodelis virtos bolivinės balandos;
  • ½ puodelio smulkintų riešutų;
  • 2 šaukštai kakavos miltelių;
  • 2 šaukštai medaus;
  • Kokoso drožlės apvoliojimui.

Paruošimas:

  1. Virtą balandą sumaišykite su riešutais, kakava ir medumi.
  2. Suformuokite rutuliukus ir apvoliokite kokoso drožlėse.
  3. Laikykite šaldytuve prieš patiekdami.

5. Balandiniai blynai

Ingredientai:

  • 1 puodelis bolivinės balandos miltų;
  • 1 kiaušinis;
  • ½ puodelio pieno (arba augalinio);
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • Žiupsnelis druskos ir cukraus (pagal skonį).

Paruošimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus, kol gausite vientisą tešlą.
  2. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  3. Patiekite su mėgstamu padažu ar uogiene.

6. Kepta bolivinė balanda su grybais ir špinatais

Ingredientai:

  • 1 puodelis bolivinės balandos;
  • 200 g pievagrybių arba miško grybų;
  • 2 saujos šviežių špinatų;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelis druskos, pipirų ir čiobrelių.

Paruošimas:

  1. Balandą išvirkite ir atidėkite.
  2. Apkepkite smulkintą svogūną, česnaką ir grybus alyvuogių aliejuje, kol jie suminkštės.
  3. Į keptuvę sudėkite špinatus ir maišykite, kol jie sukris.
  4. Galiausiai įmaišykite virtą balandą, pagardinkite prieskoniais.
  5. Patiekite kaip garnyrą arba lengvą pagrindinį patiekalą.

7. Bolivinės balandos ir daržovių sriuba

Ingredientai:

  • ½ puodelio bolivinės balandos;
  • 2 morkos;
  • 1 saliero stiebas;
  • 2 bulvės;
  • 1 pomidoras;
  • 1,5 l daržovių sultinio;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelis prieskonių (lauro lapų, pipirų, petražolių).

Paruošimas:

  1. Bolivinę balandą perplaukite ir išvirkite atskirai.
  2. Smulkiai supjaustykite daržoves.
  3. Į puodą su įkaitintu aliejumi sudėkite morkas ir salierus, lengvai pakepinkite.
  4. Supilkite sultinį, sudėkite bulves, pomidorą ir virkite, kol daržovės suminkštės.
  5. Į sriubą įmaišykite virtą balandą, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes patroškinkite.

Ši sriuba – lengva, bet soti, puikiai tinkanti šaltam vakarui! 😊

Bolivinė balanda – tai puikus pasirinkimas eksperimentuoti virtuvėje! Galima ruošti ir sočius, ir saldžius patiekalus, kurie tiks visai šeimai. 😊

 

Daugiau naudingos informacijos rasite čia, įvairių sėklų asortimentą rasite čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *