Bolivinė balanda. Kiek virti?

Bolivinė balanda. Kiek virti?

Bolivinė balanda. Kiek virti?

Bolivinę balandą reikėtų virti taip:

  1. Paruošimas:
    • Prieš verdant, balandą nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte natūralų kartumą (saponinus).
  2. Virimo proporcijos:
    • 1 puodeliui bolivinės balandos reikia 2/3 puodelių vandens.
  3. Virimas:
    • Užvirkite vandenį, įberkite šiek tiek druskos ir suberkite balandą.
    • Virkite ant silpnos ugnies apie 12–15 minučių, kol balanda sugers visą vandenį ir taps minkšta.
  4. Po virimo:
    • Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite dar 5 minutes, kad grūdai pilnai išbrinktų.
    • Prieš patiekiant purenkite šakute.

Patarimas: Norėdami intensyvesnio skonio, vandenį pakeiskite daržovių ar vištienos sultiniu. 😊

Daugiau naudingos informacijos rasite čia

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *