Bolivinė balanda. Kiek virti?
Bolivinę balandą reikėtų virti taip:
- Paruošimas:
- Prieš verdant, balandą nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte natūralų kartumą (saponinus).
- Virimo proporcijos:
- 1 puodeliui bolivinės balandos reikia 2/3 puodelių vandens.
- Virimas:
- Užvirkite vandenį, įberkite šiek tiek druskos ir suberkite balandą.
- Virkite ant silpnos ugnies apie 12–15 minučių, kol balanda sugers visą vandenį ir taps minkšta.
- Po virimo:
- Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite dar 5 minutes, kad grūdai pilnai išbrinktų.
- Prieš patiekiant purenkite šakute.
Patarimas: Norėdami intensyvesnio skonio, vandenį pakeiskite daržovių ar vištienos sultiniu. 😊
Daugiau naudingos informacijos rasite čia