Bulviniai blynai. Receptai

Bulviniai blynai. Receptai

Bulviniai blynai.Receptai. Tai vienas iš lietuviškos virtuvės pasididžiavimų. Iš pačių paprasčiausių ingredientų pagaminamas patiekalas džiugina savo traškumu, sočiu skoniu ir natūralumu. Klasikiniai bulviniai blynai ruošiami be miltų – bulvės pačios savyje turi pakankamai krakmolo, kad blynai nesubyrėtų. Svarbiausia – tinkamai paruošti masę ir pasirinkti tinkamas bulves.

Bulviniai blynai – tai vienas iš lietuviškos virtuvės pasididžiavimų. Iš pačių paprasčiausių ingredientų pagaminamas patiekalas džiugina savo traškumu, sočiu skoniu ir natūralumu. Klasikiniai bulviniai blynai ruošiami be miltų – bulvės pačios savyje turi pakankamai krakmolo, kad blynai nesubyrėtų. Svarbiausia – tinkamai paruošti masę ir pasirinkti tinkamas bulves.


🥔 Tradicinių bulvinių blynų receptas (be miltų)

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 kg krakmolingų bulvių
  • 1 mažas svogūnas (nebūtina)
  • 1 kiaušinis (nebūtinas, bet naudinga, jei bulvės labai vandeningos)
  • Žiupsnelis druskos
  • Šviežiai malti juodieji pipirai (pagal skonį)
  • Aliejus kepimui

Paruošimas:

  1. Nulupkite bulves ir, jei naudojate, svogūną. Sutarkuokite smulkia tarka.
  2. Masę per sietelį ar marlę šiek tiek nusunkite – taip pašalinsite perteklinį skystį. Dugne nusėdusį krakmolą palikite – jis padės blynams laikytis.
  3. Į tarkius įmaišykite svogūną, druską, pipirus ir – jei naudojate – kiaušinį.
  4. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
  5. Šaukštu dėkite masę į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3–5 min. kiekvienoje pusėje, kol gražiai apskrus.
  6. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Patiekite su:

  • Grietine
  • Keptais grybais
  • Varške su žalumynais
  • Troškintu raugintu kopūstu
  • Ar net obuoliene – taip valgo kai kurie regionai!

🧄 Bulviniai blynai su česnaku (be miltų)

Norisi šiek tiek pikantiškesnio skonio?

Papildomai įdėkite:

  • 2–3 traiškytas česnako skilteles
  • Saujelę smulkintų žalumynų (petražolės, krapai)

Procesas toks pat, tik į masę įmaišykite česnaką ir žoleles – skonis intensyvesnis, kvapas – viliojantis.


🥒 Lengvesni bulviniai blynai su cukinija (be miltų)

Jei norite šiek tiek švelnesnio ir drėgnesnio varianto:

Papildomai:

  • 1 nedidelė cukinija (sutarkuota, nusunkta)
  • Keli krapai ar svogūnų laiškai

Gaminimo eiga: tokia pati – tik įmaišykite cukiniją į bulvių masę. Puikus pasirinkimas vasarai!


✅ Patarimai:

  • Naudokite krakmolingas bulves (pvz., krakmolingos rūšys, skirtos kepimui ar bulvių košei).
  • Jei blynų masė per skysta – geriau papildomai nusunkti, o ne dėti miltų.
  • Norite traškumo? Kepkite ant šiek tiek stipresnės ugnies, bet neprideginkite.
  • Jei nededate kiaušinio, būkite atsargūs apversdami blynus – jie trapesni, bet skonis autentiškas.

Bulviniai blynai.Receptai. Daugiau kitų receptų, naudingos informacijos rasite čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *