Moliūgų miltai. Moliūgų sėklų miltų receptai

Moliūgų sėklų miltai

Moliūgų miltai. Moliūgų sėklų miltų receptai

Moliūgų miltai – tai smulkiai sumaltos džiovintos moliūgo sėklos arba minkštimas. Jie išlaiko visas vertingąsias maistines medžiagas, esančias moliūguose. Šie miltai pasižymi švelniu, riešutiniu skoniu ir dažnai naudojami kaip alternatyva kvietiniams miltams ar kaip maistinis priedas.


Nauda sveikatai

Moliūgų miltai.Moliūgų sėklų miltų receptai  yra labai maistingi ir turi daug naudingų savybių:

  1. Baltymų šaltinis:
    • Moliūgų miltuose gausu augalinių baltymų, todėl jie puikiai tinka vegetarams ir veganams.
  2. Daug skaidulų:
    • Skaidulos gerina virškinimą, palaiko sotumo jausmą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.
  3. Vitaminų ir mineralų šaltinis:
    • Turtingi cinku, magniju, geležimi, vitaminu E ir B grupės vitaminais.
  4. Antioksidantai:
    • Polifenoliai ir karotenoidai, esantys moliūgų miltuose, padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, lėtina senėjimą ir stiprina imuninę sistemą.
  5. Be glitimo:
    • Puikiai tinka žmonėms, netoleruojantiems glitimo ar sergantiems celiakija.

Naudojimas kulinarijoje

Moliūgų miltai yra universalūs ir gali būti naudojami įvairiuose patiekaluose:

  • Kepiniuose: įmaišomi į duoną, bandeles, blynus ar pyragus.
  • Kokteiliuose: praturtina baltymais ir skaidulomis.
  • Sriubose ir troškiniuose: tirština ir suteikia subtilų skonį.
  • Padažuose: kaip natūralus tirštiklis.
  • Pievagrybių, riešutų ar daržovių pagrindu gaminamiems kepsneliams.

Receptai su moliūgų miltais

1. Moliūgų miltų blynai

Ingredientai:

  • 1 puodelis moliūgų miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1/2 puodelio pieno (arba augalinio pieno);
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • Žiupsnelis druskos ir cinamono;
  • Medus arba cukrus pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
  2. Atskirai plakite kiaušinius su pienu ir saldikliu.
  3. Sujunkite sausą ir skystą mases, maišykite iki vientisos konsistencijos.
  4. Kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol blynai taps auksinės spalvos.

2. Moliūgų miltų duona

Ingredientai:

  • 2 puodeliai moliūgų miltų;
  • 1/2 puodelio kvietinių ar migdolų miltų;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1/2 puodelio jogurto;
  • 2 kiaušiniai;
  • Žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

  1. Sumaišykite visus sausus ingredientus.
  2. Atskirai suplakite jogurtą su kiaušiniais.
  3. Palaipsniui supilkite šlapias sudedamąsias dalis į sausas, maišykite.
  4. Tešlą dėkite į kepimo formą ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių.

3. Energijos kamuoliukai su moliūgų miltais

Ingredientai:

  • 1 puodelis datulių;
  • 1/2 puodelio moliūgų miltų;
  • 1/2 puodelio avižų;
  • 1 šaukštas kakavos;
  • 2 šaukštai riešutų sviesto.

Gaminimas:

  1. Datules sumalkite iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite moliūgų miltus, avižas, kakavą ir riešutų sviestą.
  3. Formuokite mažus rutuliukus, sudėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.

Moliūgų miltų laikymas

Laikykite moliūgų miltus sausoje ir vėsioje vietoje, hermetiškai uždarytame inde. Taip išsaugosite jų maistinę vertę ir skonį.


Išvada

Moliūgų miltai.Moliūgų sėklų miltų receptai – tai maistingas, universalus ir sveikas produktas, praturtinantis mitybą baltymais, skaidulomis ir antioksidantais. Jie tinka tiek kasdieniam naudojimui, tiek sveikatai stiprinti.

 

Ekologiški moliūgų sėklų miltai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *